Learning Journal

Learning Journal: Y21M12

Learning Journal - 2021 December

Amikor Október végén beharangoztam a Learning Journal sorozatot, akkor még úgy terveztem, hogy November végéig elkészülök az első cikkel. Aztán persze semmi sem lett belőle.

Teltek a napok és a hetek, de nekem nem igazán sikerült időt szakítani arra, hogy elkészüljön ez a cikk. Ez sajnos egy ilyen időszak volt. Bár nem panaszkodok, mert mind a magánéletben, mind pedig a munkahelyemen fantasztikus dolgokat élhettem át.

Most, hogy már a December is eltelt, időszerű, hogy végre megjelenjen a sorozat első cikke.

Continue reading…

Learning Journal: Miről is szól ez az egész?

Learning Journal

Véleményem szerint a sikeres és boldog élet eléréséhez (pontosabban megéléséhez) egyetlen út vezet: az élethosszig tartó tanulás (avagy angolosan: lifelong learning). Itt nem az iskolapadban eltöltött unalmas tanórákra gondolok, hanem olyan dolgok elsajátítására, amelyek boldoggá tesznek és ezáltal hosszútávon sikeressé is.

Bármilyen élethelyzetben is legyünk, mindig van mit tanulnunk és van ahová fejlődni. Ha technikai/szakmai téren a toppon is vagyunk, mindig lesznek olyan “life skillek”, amelyek elsajátítása nélkülözhetetlen egy boldogabb élethez.

Mindannyian tudunk valami újat tanulni, hogy egy boldogabb párkapcsolatban éljünk, hogy jobban be tudjuk osztani az időnket, hogy szervezettebben és tudatosabban éljük az életünket, de akár azzal kapcsolatban is, hogy tudatosabbak legyünk a pénzügyeink tekintetében.

Én legalábbis ezt vallom és eszerint próbálom élni az életemet.

Continue reading…